Αυθεντική καρμπονάρα με φρέσκα μανιτάρια

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή καρμπονάρα με ζυμαρικό κοχυλάκι σε σάλτσα αυγών με μανιτάρια

Συστατικά

  • αλάτι
  • 700 gr μανιτάρια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μέτρια εσαλότ
  • 1 φλ. φύλλα μαϊντανού
  • 5 κρόκοι μεγάλων αυγών
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 120 gr + έξτρα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1½ κ. γλυκού + έξτρα πιπέρι
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 450 gr ζυμαρικά (κοχυλάκι)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σούρωσε τα ζυμαρικά και κράτησε δύο φλιτζάνια από το βραστό νερό.
  • Κόψε τα μανιτάρια στα τέσσερα, λιώσε το σκόρδο και ψιλόκοψε τα εσαλότ και τον μαϊντανό.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τους κρόκους με το αυγό, την παρμεζάνα και το πιπέρι και άφησέ το στην άκρη.
  • Ζέστανε μια μεγάλη κατσαρόλα για τρία λεπτά σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα μανιτάρια με το λάδι για 15 λεπτά.
  • Χαμήλωσε την φωτιά και πρόσθεσε το σκόρδο, τα εσαλότ και ενάμισι κουταλάκι αλάτι, ανακατεύοντας για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι από το νερό και βράσε για δύο λεπτά.
  • Αφαίρεσε από την φωτιά και άφησε να κρυώσει για ένα λεπτό.
  • Ρίξε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας δυναμικά.
  • Ρίξε σιγά-σιγά το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας έντονα, προσθέτοντας περισσότερο από το βραστό νερό για να γίνει λεία η κρέμα.
  • Πρόσθεσε τον μαϊντανό και αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
  • Σέρβιρε γαρνίροντας με έξτρα περμαζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More