Αυθεντική καρμπονάρα με ψητό κουνουπίδι και μπέικον

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά σπαγγέτι καρμπονάρα με αρωματικό κουνουπίδι, θυμάρι και τραγανό μπέικον

Συστατικά

Για τα σπαγγέτι:

  • 230 gr σπαγγέτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο

Για το ψητό κουνουπίδι:

  • 450 gr κουνουπίδι σε φουντίτσες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα ταψί.
  • Βάλε τις φουντίτσες κουνουπιδιού στο ταψί και ανακάτεψέ τες με το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι και αλατοπίπερο.
  • Άπλωσε το κουνουπίδι σε μία στρώση, ψήσε για 25 λεπτά και άφησέ το στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σούρωσέ τα και κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε τα αυγά με την παρμεζάνα και άφησε το μείγμα στην άκρη.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε το μπέικον για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, σοτάρισε για ένα λεπτό και χαμήλωσε την φωτιά.
  • Με γρήγορες κινήσεις, ρίξε στο τηγάνι το κουνουπίδι, τα σπαγγέτι και το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας μεθοδικά τα υλικά.
  • Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε σιγά-σιγά όσο βραστό νερό χρειαστείς για να γίνει πιο κρεμώδης η σάλτσα.
  • Σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστό, γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο θυμάρι.

Read More

And More