Carrot cake με frosting πορτοκαλιού

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Απόλαυσέ το σαν πρωινό μαζί με τον καφέ σου ή όταν θέλεις να φας κάτι γλυκό.

Θερμίδες: 277/ μερίδα

Συστατικά

  • Για το cake:
  • 150γρ. φαρίνα
  • 100γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • 50γρ. σταφίδες
  • 50γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 4κ. σούπας κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ
  • 1κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100ml ηλιέλαιο, συν λίγο ακόμα για το ταψί
  • 3κ. σούπας γάλα
  • 300γρ. καρότα τριμμένα
  • Για το frosting:
  • 150γρ. τυρί κρέμα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για το cake:
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα τσέκρι 20εκ. πρόσθεσε μια λαδόκολλα και άλειψε λίγο ηλιέλαιο.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη φαρίνα, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, τα μπαχαρικά και τη σόδα και κάνε μια λακκούβα στη μέση.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά, το ηλιέλαιο και το γάλα και ρίξε μέσα τα καρότα.
  • Ρίξε αυτό το μείγμα που έφτιαξες, μέσα στη λακκούβα στο άλλο μπολ και ανακάτεψε σιγά – σιγά.
  • Ρίξε το κέικ μέσα στο ταψί και ψήσε για μια ώρα περίπου.
  • Όταν είναι έτοιμο, άφησέ το να κρυώσει λίγο και μετέφερέ το σε μια πατιέλα.
  • Για το frosting:
  • Ανακάτεψε το τυρί με το ξύσμα και άπλωσέ το πάνω από το κέικ.

Read More

And More