Clafoutis με κεράσια

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος ετοιμάζει το πιο εύκολο γλυκό με κεράσια! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ

Συστατικά

  • 400 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • 110 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 30 γρ. λικέρ κεράσι
  • 6 αυγά
  • 230 γρ. γάλα
  • 160 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 3 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. αμύγδαλα, κομμένα σε λεπτές φέτες και καβουρδισμένα
  • ζάχαρη άχνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τα καθαρισμένα κεράσια, το λικέρ και 30 γρ. από την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά ώστε να μαριναριστούν.
  • Αλείφουμε με αρκετό βούτυρο την φόρμα και ρίχνουμε τα μαριναρισμένα κεράσια, απλώνοντάς τα σ’ όλη την επιφάνεια της φόρμας.
  • Σ’ ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα επάνω από τα κεράσια, φροντίζοντας να τα καλύψει ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε το clafoutis στους 185 βαθμούς, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να ψηθεί στο εσωτερικό του.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Tip

Για να αφαιρέσεις το κουκούτσι από τα κεράσια χωρίς να παιδευτείς κάνε κλικ εδώ και δες πώς γίνεται!

Read More

And More