Κοκτέιλ σαμπάνιας με αγριοκυπάρισσο

1 ώρα 10'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τι χρειάζεται κάθε ρεβεγιόν; Μα φυσικά ένα καλό κοκτέιλ με σαμπάνια για να μπει ο νέος χρόνος με τις καλύτερες προϋποθέσεις!

Συστατικά

  • μισό φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζ. καρπούς άρκευθου (αγριοκυπάρισσο) λιωμένους
  • 750 ml αφρώδες κρασί
  • μερικά κλαδάκια πεύκου (καθαρά και πλυμμένα) για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη ζάχαρη, 1.5 ποτήρι νερό και τον άρκευθο να σιγοβράσουν σε μια κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει αραιό σιρόπι.
  • Απομάκρυνε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει τελείως.
  • Σούρωσε να μη μείνουν υπολείμματα και πέτα τους καρπούς.
  • Βάλε στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα.
  • Για κάθε κοκτέηλ, βάλε 3 κουταλιές της σούπας από το σιρόπι με μισό φλιτζάνι σαμπάνια σε ένα ποτήρι.
  • Σέρβιρε βυθίζοντας σε κάθε ποτήρι λίγο πεύκο (που έχεις πλύνει και σκουπίσει καλά).

Tip


Read More

And More