Εσύ ξέρεις να φτιάχνεις αυγά ποσέ;

Θέλεις να δοκιμάσεις την τέχνη σου στα αυγά ποσέ;

Είναι μια νόστιμη εναλλακτική για να αποφύγεις τα αυγά μάτια, το λάδι και το τηγάνισμα. Βάλε το νερό να βράσει σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι. Πρόσθεσε αλάτι και 3 κ.σ. ξίδι ή λεμόνι. Το όξινο των δύο αυτών υλικών θα σε βοηθήσει να συγκρατήσεις το αυγό σου και να μην απλώσει σε όλο το τηγάνι. Χρησιμοποίησε μεταλλικά κουπάτ ή δαχτυλίδια σαν αυτά που χρησιμοποιήσεις για στήνεις το ρύζι σε πιάτο και βάλε ισάριθμα  με τα αυγά που θέλεις να ετοιμάσεις μέσα στο νερό που βράζει. Αυτά θα γίνουν το πλαίσιο για αν βράσει σε… “πλαίσια” το αυγό σου. Βάλε τα αυγά προσεκτικά, ώστε να μην σπάσει ο κρόκος και άφησε μερικά λεπτά να πήξει το ασπράδι. Αφαίρεσε τα κουπάτ και άφησε μερικά λεπτά ακόμη να ψηθεί καλά το αυγό. Σέρβιρε επάνω σε φυργανισμένο φωμί, με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι και φρέσκο ελαιόλαδο…

Read More

And More