Fettuccini με ψητά λαχανικά και σάλτσα ταχίνι

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζυμαρικά ολικής άλεσης με σάλτσα ταχίνι και ψητό μπρόκολο και κουνουπίδι

Συστατικά

  • 200 gr μπρόκολο
  • 200 gr κουνουπίδι
  • 200gr φασόλια
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/4 φλ. ταχίνι
  • 1 λεμόνι
  • 230 gr fettuccini ολικής άλεσης
  • 1 κ. γλυκού Tabasco
  • 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και ανακάτεψε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  • Άπλωσε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί και ψήσε για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα στο μέσο του χρόνου.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ταχίνι με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Αφού τα σουρώσεις, ξαναγύρισέ τα στην κατσαρόλα και ανακάτεψέ τα με τη σάλτσα από ταχίνι.
  • Σε ένα μικρό μπολάκι ανακάτεψε το Tabasco με το σησαμέλαιο.
  • Σέρβιρε τα fettuccini σε μια μεγάλη πιατέλα, τοποθετώντας από πάνω τα ψητά λαχανικά και ραντίζοντας με τη σάλτσα Tabasco και μερικές ακόμη σταγόνες λεμονιού.

Read More

And More