French toast σουφλέ με τσουρέκι και μαρμελάδα βατόμουρο

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμο σουφλέ τσουρεκιού με μαρμελάδα βατόμουρο και σιρόπι σφενδάμου

Συστατικά

  • 1 τσουρέκι σε λεπτές φέτες
  • 1 βαζάκι μαρμελάδα βατόμουρο
  • 6 αυγά χτυπημένα
  • 1 1/2 φλ. γάλα
  • 450 gr ρικότα
  • 2 κ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 6 κ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. φρέσκα μούρα
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • ζάχαρη άχνη και σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άλειψε με βούτυρο ένα ταψί με διαστάσεις 23x33 και πίεσε κάθε φέτα τσουρεκιού στη μέση.
  • Άπλωσε τη μαρμελάδα στη μία πλευρά κάθε φέτας και δίπλωσέ τες στη μέση σαν φάκελο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα, ένα φλιτζάνι ρικότα, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και το βούτυρο.
  • Βούτηξε κάθε “φάκελο” ψωμιού στο μείγμα για ένα λεπτό, τοποθέτησέ τα στο ταψί και περίχυσέ τα με όσο μείγμα μείνει.
  • Κάλυψε με αλουμινόχαρτο το ταψί και άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ρίξε τα μισά μούρα πάνω από τα υλικά του ταψιού και ψήσε για περίπου 50 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και πρόσθεσε την υπόλοιπη ρικότα και μία κουταλιά άχνη ζάχαρη.
  • Σέρβιρε με τη σαντιγί ρικότας, φρέσκα μούρα και σιρόπι σφενδάμου.

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164