Φρουτένιες τάρτες

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Marie Chantal χαρακτηρίζει ως foodie τον εαυτό της και ποστάρει συνταγές που κάνει η ίδια στο blog της! Δοκίμασε αυτήν για φρουτένιες τάρτες που λιώνουν στο στόμα!

Συστατικά

  • Για τη ζύμη
  • 1 φλιτζ. αλεύρι Καμούτ (ή αλεύρι ολικής)
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σούπας άχνη ζάχαρη
  • 225 γραμμ. παγωμένο βούτυρο σε κύβους
  • 1 κ.σούπας κανέλα
  • λίγο γάλα αμυγδάλου
  • 1 κρόκο
  • 1 πρέζα ροζ αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 300 γραμμ. Blueberries
  • 2 μήλα
  • 120 γραμμ. ζάχαρη
  • χυμός μισού λεμονιού
  • Για το γλάσο
  • 1 φλιτζ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 4 κ.σούπας χυμό λεμονιού
  • Μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε τα αλεύρια, την κανέλα, την άχνη και το αλάτι με ένα κουτάλι.
  • Πρόσθεσε το βούτυρο και τρίψτα με τα δάχτυλά σου για να σχηματιστούν ψίχουλα ζύμης.
  • Πρόσθεσε τον κρόκο και το γάλα, ανακατεύοντας με τα χέρια σου ώστε να σχηματίσεις μια μπάλα ζύμης.
  • Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια πλάσε τη ζύμη για περίπου 30 δευτερόλεπτα για να γίνει λεία.
  • Πίεσε τη ζύμη να απλώσει ελαφρά, μετά τύλιξέ την γύρω από έναν πλαστικό κύλινδρο και βάλτην για μία ώρα στο ψυγείο.
  • Καθάρισε τα μήλα και κόψτα σε κύβους.
  • Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάλε τα μήλα, τη ζάχαρη και μερικές σταγόνες νερό. Καπάκωσε την κατσαρόλα και άσε τα μήλα να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν θα έχουν μείνει τα 2/3 από τα μήλα ρίξε τα blueberries και συνέχισε το βράσιμο να λιώσουν και αυτά.
  • Βγάλε από τη φωτιά και άφησε το μίγμα να κρυώσει.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο.
  • Χώρισε τη ζύμη στα δύο και πλάσε τα κομμάτια να είναι περίπου 2 χιλιοστά στο πάχος. Πασπάλισε τον πλάστη με αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε τη ζύμη σε ορθογώνια. Τα μισά κάν’ τα ελαφρώς μεγαλύτερα για να σκεπάσουν τα άλλα μισά.
  • Ανακάτεψε το αυγό με τον κρόκο και λίγο νερό και άλειψε τα ορθογώνια.
  • Βάλε στα μικρά ορθογώνια από 2 κουταλιές μήλου αφήνοντας περίπου μισό εκατοστό από τις άκριες της ζύμης.
  • Σκέπασε με τα άλλα μισά ορθογώνια και πίεσε τις άκρες της ζύμης με ένα πιρούνι για να κλείσουν.
  • Πασπάλισε με λίγη άχνη και βάλε τις τάρτες στο φούρνο. Ψήσε μέχρι να ροδίσουν.
  • Βγάλε τις τάρτες και άφησέ τες να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ ετοίμασε το γλάσο.
  • Βάλε τα υλικά του γλάσου σε ένα μπολ και χτύπα τα να ανακατευτούν. Αν χρειάζεται πρόσθεσε λίγο παραπάνω λεμόνι για να αραιώσει.
  • Σερβίρονται ζεστά με λίγο γλάσο.

Tip

Η Marie Chantal επιλέγει αυτή τη συνταγή για το πρωινό των παιδιών της. Μπορείς να ετοιμάσεις τη ζύμη αποβραδίς για να την έχεις έτοιμη το πρωί.

Read More

And More