Ατομικά μπανόφι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό γλυκό με κρέμα βανίλιας, καραμέλα και μπανάνες

Συστατικά

Για την κρέμα:

  • 2 φλ. πλήρες γάλα
  • 2/3 φλ. γάλα
  • 2 1/2 κ. σούπας corn flour
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 κρόκοι αυγού χτυπημένοι
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλυκό:

  • 16 mini μπάρες γκοφρέτας με κοσλοκάτα
  • 2 μπανάνες
  • 1/3 φλ. καραμέλα γάλακτος
  • 1/2 φλ σαντιγί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το γάλα, τη ζάχαρη, το corn flour και το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακάτεψε καλά το μείγμα όσο σιγοβράζει, ώστε να πήξει και να γίνει η κρέμα λεία.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε ένα φλιτζάνι από το καυτό μείγμα σιγά-σιγά στους χτυπημένους κρόκους αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην “κόψουν” οι κρόκοι.
  • Ρίξε αυτό το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα, ανακάτεψε καλά και βράσε για άλλα δύο με τρία λεπτά.
  • Αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο και τη βανίλια.
  • Ρίξε την κρέμα βανίλιας σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθέτησέ το σε ένα μεγαλύτερο γεμάτο με κρύο νερό και πάγο, ανακατεύοντας διαρκώς, ώστε να κρυώσει γρήγορα η κρέμα.
  • Κάλυψε με πλαστική μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για έξι ώρες, ώστε να σφίξει.
  • Σε τέσσερα μπολάκια σπάσε τις γκοφρέτες και από πάνω μοίρασε την κρέμα βανίλιας.
  • Περίχυσε την κρέμα με την καραμέλα, μοίρασε και τις μπανάνες σε ροδέλες από πάνω και γάρνιρε με τη σαντιγί.

Read More

And More