Ατομικές τάρτες με καραμελωμένο μήλο και κάρδαμο

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αρωματικές τάρτες μήλου με μαύρη ζάχαρη και κάρδαμο

Συστατικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας νωπό
  • 2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 4 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού κάρδαμο
  • 2 μικρά μήλα σε λεπτές φέτες
  • ζάχαρη άχνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Κόψε τέσσερα κυκλικά κομμάτια με διάμετρο 16 cm από το φύλλο και μετάφερέ τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Άλειψε με ένα πινέλο το βούτυρο στα κομμάτια σφολιάτας και πασπάλισε με μισό κουταλάκι μαύρη ζάχαρη και 1/4 κουταλάκι κάρδαμο το καθένα.
  • Τοποθέτησε τρεις λεπτές φέτες μήλου πάνω σε κάθε τάρτα, με τις φέτες να αλληλοκαλύπτονται ελαφρώς για να χωρέσουν.
  • Πίεσε τα μήλα πάνω στην ζύμη και πασπάλισέ τα με την υπόλοιπη μαύρη ζάχαρη.
  • Ψήσε στον φούρνο για περίπου 18 λεπτά, μέχρι τα μήλα να καραμελώσουν και η σφολιάτα να πάρει χρώμα.
  • Άφησε τις τάρτες να κρυώσουν για 10 λεπτά και τέλος πασπάλισέ τες με την άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρισμα.

Read More

And More