Cheesecake με σος φράουλα

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι ένα δροσερό γλυκό, ότι πρέπει δηλαδη για το κακλοκαίρι. Η ίδια η Τατιάνα το ετοιμάζει για την οικογένειά της: “Αν θες δοκίμασε κι εσύ την έκπληξη που θα κάνω στην οικογένεια μου. Ένα δροσερό γλυκό, με σος από κατακόκκινες φράουλες να δίνουν ανοιξιάτικο χρώμα. Το cheesecake δεν θα σου στοιχίσει πάνω από 10 ευρώ”.

Συστατικά

  • ½ κιλό τυρί σε κρέμα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 πακέτα μπισκότα digestive
  • 30 γραμμάτια βούτυρο (ή όσο πάρει για την βάση)
  • ½ κιλό φράουλες
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Θρυμμάτισε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σκόνη και ρίξε το τριμμένο μπισκότο σε μια φόρμα
  • Ανακάτεψε στο μίξερ το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.
  • Λιώσε το βούτυρο, προσέχοντας μην το κάψεις και ανακάτεψε το με το μπισκότο έτσι ώστε να νοτίσει όλο καλά. Πίεσε με ένα μεγάλο κουτάλι για να στρώσεις την βάση σε όλη τη φόρμα
  • Στρώσε πάνω από το μπισκότο την κρέμα. Άσε το γλυκό στο ψυγείο, τουλάχιστον μια ώρα, να σφίξει.
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣ ΦΡΑΟΥΛΑ Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε μια πολύ μικρή ποσότητα ζάχαρης. Μόλις λιώσει συνέχισε να προσθέτεις σιγά σιγά την ζάχαρη μέχρι να λιώσει όλη και να γίνει καραμέλα.
  • Καθάρισε τις φράουλες και πλύνε τις καλά. Όσες έχουν μέτριο μέγεθος μπορείς να τις αφήσεις ολόκληρες και να κόψεις τις μεγαλύτερες στη μέση.
  • Πρόσθεσε τις φράουλες στην ρευστή καραμέλα και ανακάτεψε καλά, προσέχοντας να μην τις λιώσεις. Άσε την σος να κρυώσει.
  • Άπλωσε την σος πάνω από την κρέμα και άσε το γλυκό μισή ώρα ακόμη στο ψυγείο.

Tip

Καλό θα ήταν να επιλέξεις μια φόρμα όπου μπορείς να αφαιρέσεις τα πλαϊνά. Για να ξεφορμάρεις εύκολα το γλυκό.

Read More

And More