Μια παραδοσιακή αμερικάνικη συνταγή, έρχεται στο πιάτο μας στην πιο light εκδοχή του.
Θερμίδες: 298/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη κρούστα:
 - 3/4φλ. τριμμένα μπισκότα digestive
 - 1/4φλ. ζάχαρη
 - 2κ. σούπας μαργαρίνη, λιωμένη
 - 2κ. γλυκού νερό
 - Μαγειρικό σπρέι
 - Για τη γέμιση:
 - 460γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
 - 1φλ. ζάχαρη
 - 3κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 1/4κ. γλυκού αλάτι
 - 230γρ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
 - 4 μεγάλα αυγά
 - 2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 - 1 κλωναράκι βανίλια, τους σπόρους
 - Για την επικάλυψη:
 - 16κ. σούπας γλυκό του κουταλιού κεράσι
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
 - Πρόσθεσε τα μπισκότα, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα με ένα πιρούνι.
 - Πρόσθεσε και το νερό και ανακάτεψέ τα ξανά με το πιρούνι.
 - Βάλε το μείγμα σε ένα ταψί με διάμετρο 22 εκατοστών και πίεσέ το στον πάτο, αφού πρώτα έχεις ψεκάσει με μαγειρικό σπρέι.
 - Ψήσε το για 5 λεπτά κι έπειτα άφησέ το να κρυώσει.
 - Μείωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C.
 - Πρόσθεσε το τυρί κρέμα σε ένα μίξερ και χτύπησέ το σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει.
 - Σε ένα μπολ πρόσθεσε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και ανακάτεψε τα υλικά με ένα σύρμα.
 - Βάλε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο μίξερ και άφησε τα υλικά να ανακατευτούν σε υψηλή ταχύτητα.
 - Πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος και χτύπησε καλά τα υλικά.
 - Ρίξε μέσα ένα – ένα τα αυγά και ανακάτεψε καλά.
 - Πρόσθεσε το εκχύλισμα και τους σπόρους βανίλιας και συνέχισε να χτυπάς.
 - Ρίξε την κρέμα πάνω από την κρούστα και ψήσε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
 - Αφού ψηθεί, άφησέ το να πάρει θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα βάλε το ταψί στο ψυγείο.
 - Κόψε 16 κομμάτια και όταν σερβίρεις πρόσθεσε από πάνω 1 κουταλιά της σούπας γύκό του κουταλιού.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ