Εκμέκ καταΐφι

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Όταν η ντελικάτη Δύση, συνάντησε την αρωματική Ανατολή! Δροσερή κρέμα ζαχαροπλαστικής (ή άνθος αραβοσίτου) και αφράτη σαντιγί, σκεπάζουν ένα τραγανό στρώμα από σιροπιαστό καταΐφι και ξηρούς καρπούς! Μια μπουκιά από αυτό το γλυκό και ήρθες στην Ελλάδα. Με το ένα πόδι στην Ευρώπη και το άλλο στην Ανατολή!

Συστατικά

  • 1 πακέτο καταϊφι
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 1 λίτρο γάλα
  • 4 κρόκους αυγών
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5κσ. άνθος αραβοσίτου
  • 1 βανίλια
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ: 600ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδι τριμμένο για το γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άνοιξε το φύλλο προσεκτικά. Νότισε τα χέρια σου με το βούτυρο και άνοιξέ το καλά μέσα σε ταψάκι
  • Άπλωσε το καρύδι και ράντισε με το βούτυρο. Ψήσε στο φούρνο στους 180oC για περίπου μισή ώρα
  • Στο μεταξύ ετοίμασε το σιρόπι, βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό, το λεμόνι και την κανέλα να πάρουν μια βράση
  • Βγάλε το καταΐφι από το φούρνο και αφού κρυώσει ελαφρά, περίχυσε με το σιρόπι ακόμη ζεστό
  • Βάλε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά και λιώσε μέσα τη ζάχαρη και τη βανίλια
  • Χτύπησε τα αυγά σου σε ένα μπολάκι. Πρόσθεσε και το άνθος αραβοσίτου και λιώσε καλά. Γύρισε τα αυγά στο γάλα και ανακάτεψε καλά να δέσει η κρέμα. Άφησε στο ψυγείο να κρυώσει
  • Χτύπησε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη να σφίξει και να γίνει μια σαντιγί
  • Άπλωσε την κρέμα πάνω από το καταΐφι που έχει ήδη κρυώσει. Από πάνω με κορνέ σχεδίασε την σαντιγί. Πασπάλισε με τριμμένο καρύδι και σέρβιρε

Tip


Read More

And More