Γευστικό panettone με αποξηραμένα φρούτα

125 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Δύσκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή με λίγες θερμίδες.

Θερμίδες: 278/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 120ml γάλα ζεστό
  • 1κ. σούπας ζάχαρη
  • 14γρ. μαγιά
  • 85γρ. βούτυρο
  • 70γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 420γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • Τα πρόσθετα:
  • 80γρ. αποξηραμένα cranberries
  • 70γρ. σταφίδες
  • 3κ. σούπας μαύρο ρούμι
  • 100γρ. αποξηραμένη ψιλοκομμένη παπάγια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ ρίξε μέσα το γάλα και ανακάτεψέ το με τη ζάχαρη.
  • Ρίξε μέσα τη μαγιά, ανακάτεψε λίγο και άφησέ το για πέντε λεπτά.
  • Σε ένα μίξερ ανακάτεψε το βούτυρο και τα 70γρ. ζάχαρης μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
  • Ρίξε ένα – ένα τα αυγά και τη βανίλια.
  • Ρίξε το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και άφησέ τα να ανακατευτούν.
  • Ρίξε μέσα στο μίξερ λίγο – λίγο το αλεύρι και μετά το αλάτι.
  • Τέλος, ρίξε μέσα στο μίξερ το μείγμα με τη μαγιά.
  • Αφαίρεσε τη ζύμη από το μίξερ και τοποθέτησέ την σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Πλάσ’την και άνοιξέ την ελαφρώς για πέντε λεπτά.
  • Μπορείς να προσθέσεις λίγο αλεύρι ακόμα, μιας και η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει.
  • Λάδωσε ένα μπολ, βάλε μέσα τη ζύμη και κάλυψέ το με ένα ρούχο.
  • Τοποθέτησε το μπολ σε ένα ζεστό μέρος για 2 ώρες.
  • Πρόσθεσε τις σταφίδες, τα cranberries και το ρούμι σε ένα μικρό τηγάνι και σόταρέ τα για πέντε λεπτά.
  • Σε ένα ταψάκι βάλε γύρω – γύρω και στον πάτο λαδόκολλα.
  • Άνοιξε ελαφρώς τη ζύμη, βάλε πάνω τα αποξηραμένα φρούτα και ανακάτεψε καλά πλάθοντας τη ζύμη.
  • Κάνε ξανά τη ζύμη μια μεγάλη μπάλα και βάλ’ την μέσα στο ταψί.
  • Κάλυψε το ταψί με ένα ρούχο και άφησέ το για 1 – 1,5 ώρα για να φισυκώσει.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ψήσε για 40 λεπτά.

Read More

And More