Γλυκιά σούπα λεμόνι με αφράτη μαρέγκα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πρόκειται για γαλλική σπεσιαλιτέ που θα σε κάνει να απολαμβάνεις τη σουπίτσα σου ακόμη και… γλυκιά! Μια υπέροχη συνταγή με κρέμα λεμονιού για βάση και αφράτη μαρέγκα να συμπληρώνει την υπέροχη γλύκα.
120 θερμίδες

Συστατικά

  • Για τη σος λεμονιού: 1 μεγάλο αυγό
  • 2 ασπράδια αυγών
  • ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 2/3 του φλιτζανιού χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Για τα μαρεγκάκια: 4 ασπράδια από μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • Μια πρέζα αλάτι
  • ¼ κ.γ. κρεμόριο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Φετούλες λεμόνι και raspberries για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη σος: Χτύπησε μαζί τα αυγά και τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι
  • Πρόσθεσε το βούτυρο και ζέστανε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς ώσπου να πήξει. Περίπου 5-7 λεπτά. Πρόσεξε να μην αφήσεις τη σος να πάρει βράσει και ψηθεί το αυγό
  • Γύρισε την κρέμα σε άλλο μπολ και άφησε να κρυώσει ελαφρά
  • Για τα μαρεγκάκια: Στρώσε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψάκι
  • Χτύπησε τα ασπράδια αυγού σε καθαρό μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, μαζί με το αλάτι και το κρεμόριο. Θα πρέπει το ασπράδι να σφίξει ελαφρά
  • Πρόσθεσε τη ζάχαρη και χτύπησε με το μίξερ στη “δυνατή” σκάλα. Συμπλήρωσε και τη βανίλια και σταμάτησε το χτύπημα όταν πάρεις μια σφιχτή κρέμα που στέκεται στο σίρμα
  • Μοίρασε σε έξι μέρη τη μαρέγκα (μπορείς να το κάνεις και με κορνέ, με γρήγορες κινήσεις και χωρίς να παιδέψεις πολύ το μείγμα και χάσει τον όγκο του) και ψήσε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία 160oC
  • Μοίρασε τη σος λεμόνι σε έξι μπολάκια και βάλε από πάνω μια μαρέγκα. Σέρβιρε με φέτες λεμόνι και raspberries

Tip


Read More

And More