Γλυκό φράουλα

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι η πιο κατάλληλη εποχή να βρεις γερες φράουλες για γλυκό. Θα γίνει ένα γλύκισμα που μπορεί να συνοδεύσει τέλεια το γιαούρτι σου το βράδυ!

Συστατικά

  • 1 κιλό φράουλες σφιχτές όχι πολύ μικρές
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Λίγο νερό (κάτι λιγότερο από ένα φλιτζάνι του ελληνικού καφέ)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά τις φράουλες και καθάρισέ τες από το κοτσάνι. Άφησέ τες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε μια στρώση φράουλες, μία ζάχαρη και πάλι φράουλες μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σου
  • Ράντισε με το νερό και σκέπασε. Άφησε τις φράουλες να βγάλουν τα υγρά τους. Καλό έιναι να τις αφήσεις όλο το βράδυ
  • Στη συνέχεια βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση κατέβασέ το από τη φωτιά. Άφησε το γλυκό να κρυώσει καλά
  • Ξαναβάλε την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει για 5-6 λεπτά, ξαφρίζοντας. Λίγο πριν το κατεβάσεις από τη φωτιά ρίξε το χυμό λεμονιού

Tip


Read More

And More