Γλυκό Sushi με φράουλες

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αυτό το σούσι δεν έχει ψάρι! Δεν είναι καν αλμυρό… μια εντυπωσιακή πρόταση που μόλις την είδα, σκέφτηκα πως πρέπει να την βρω και να σου τη δώσω! Σκέψου το σαν μαλακή στην υφή μπάρα δημητριακών (ή περισσότερο ξηρών καρπών) με γέμιση από ολόκληρη φράουλα! 

Συστατικά

  • 1/3 του φλιτζανιού αμύγδαλα ανάλατα
  • 1/4 του φλιτζανιού κάσιους ανάλατα
  • 1/8 του φλιτζανιού βρώμη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κ.σ. καρύδα τριμμένη
  • Μερικές σταγόνες λικέρ φράουλα
  • Για τη γέμιση: 6-7 φράουλες αρκετά μεγάλες κομμένες στη βάση και την κορυφή ώστε να σχηματίζουν η μία δίπλα στην άλλη έναν ομοιόμορφο κύλινδρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε ένα μπλέντερ τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τη βρώμη και ανακάτεψε να γίνουν μια ομοιόμορφη πούδρα
  • Γύρισε σε μπολ και πρόσθεσε το μέλι, τη βανίλια, το αλάτι και 1 κ.σ. καρύδα. Πλάσε στα χέρια σου να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά
  • Βάλε την υπόλοιπη καρύδα σε ένα μπολ και ράντισε με το λικέρ να πάρει ροζ χρώμα
  • Στρώσε μια διάφανη μεμβράνη και εκεί πάνω πασπάλισε τη ροζ καρύδα. Άπλωσε το μείγμα να φτιάξεις ένα ομοιόμορφο φύλλο 10x10cm
  • Στρώσε τις φράουλες τη μία πίσω από την άλλη στο κέντρο της γέμισης. Τύλιξε το μείγμα ξεκινώντας από το κομμάτι που είναι προς το μέρος σου και σκεπάζοντας με προσοχή τις φράουλες. Κύλησε όλο το κομμάτι μαζί με τις φράουλες μέχρι την άλλη άκρη του φύλλου και πίεσε ελαφρά να σταθεί. Τύλιξε με τη μεμβράνη σαν καραμέλα και άφησε στο ψυγείο 20 λεπτά
  • Κόψε σε μικρές μπουκίτσες και σέρβιρε

Tip


Read More

And More