Γρανίτα από λεμόνι

4 'Ωρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μπορεί το όνομά της να σου θυμίζει ταινία, όμως το καλοκαιράκι είναι το καλύτερο επιδόρπιο. Ελάχιστη ζάχαρη και φρέσκο λεμόνι θα σου δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Συστατικά

  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 λίτρο και κάτι νερό
  • 3 λεμόνια (το ξύσμα και το χυμό τους)
  • 1 λεμόνι σε ροδέλες για διακόσμηση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ελαφρώς το νερό σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και άφησε να βράσει για 5 λεπτά
  • Πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού και άφησε το μείγμα σου να κρυώσει
  • Στράγγιξε να φύγει το ξύσμα λεμονιού και βάλε σε μεταλλικό μπολ και στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες να μην πήξει τελείως
  • Βγάλε τη γρανίτα και χτύπησέ τη στο μπλέντερ να αφρατέψει και ξαναβάλε στην κατάψυξη
  • Κάνε το ίδιο 2-3 φορές για να μην κάνει κρυσταλλάκια η γρανίτα σου και να είναι απαλή
  • Σέρβιρε, αφού αφήσει για λίγο το μπολ εκτός κατάψυξης για να μπορείς να βγάλεις μπάλες γρανίτας
  • Γάρνιρε με ροδέλες λεμονιού και φυλλαράκια μέντας

Tip


Read More

And More