Γρήγορη τάρτα αχλαδιού

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το αχλάδι δίνει πάντα τις πιο ωραίες τάρτες γιατί μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα υλικά όπως εδώ με το τυρί.

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γλυκού κανέλα
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 60 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
  • μισό κιλό αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες ή δύο κονσέρβες αχλαδιού
  • μισό κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • μισό φλιτζ. τσένταρ τριμμένο (προαιρετικά)
  • λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανάμιξε τη ζάχαρη, την κανέλα και το τζίντζερ.
  • Άπλωσε τη σφολιάτα σε μια καθαρή επιφάνεια και βούρτισέ την με το λιωμένο βούτυρο.
  • Πασπάλισέ την με τη μισή ζάχαρη-κανέλα.
  • Κόψε τη σφολιάτα σου σε 6 ίσα κομμάτια.
  • Μοίρασε τις φέτες του αχλαδιού στα 6 κομμάτια της σφολιάτας.
  • Πασπάλισε με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη.
  • Βάλε τα κομμάτια σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήσε τα μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να ροδίσει για περίπου 20 με 25 λεπτά.
  • Βγάλε από το φούρνο.
  • Αν χρησιμοποιήσεις το τυρί, πασπάλισε τις τάρτες με αυτό και ψήσε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει.
  • Πασπάλισε με λίγη άχνη πριν σερβίρεις.

Tip

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πιο πικάντικα τυριά για την τάρτα σου όπως λίγο μετσοβόνε!

Read More

And More