Kheer! Το παραδοσιακό ινδικό γλυκό

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Έχει κρεμώδη υφή, βάση το γάλα και το ρύζι και μπορεί να θυμίζει το δικό μας ρυζόγαλο, αλλά η γεύση του είναι πέρα για πέρα εξωτική και ξεχωριστή.
Συνταγή από τη σεφ Μαίρη Δεβόλη

Συστατικά

  • ¾ φλιτζάνια τσαγιού ρύζι μπασμάτι
  • 20 λουβιά κάρδαμο (κοπανισμένο, χωρίς τα τσόφλια)
  • 2,5 λίτρα γάλα
  • 1/3 φλιτζάνια τσαγιού αμύγδαλο φιλέ
  • ¾ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • Ζαχαρωμένα φρούτα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεπλένετε το ρύζι και το μουλιάζετε για 30 λεπτά σε κρύο νερό και το αλέθετε σε επεξεργαστή τροφίμων. Το σουρώνετε καλά.
  • Αλέθετε ελαφρά, σε μύλο για μπαχαρικά, το κάρδαμο.
  • Βράζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το ρύζι και το κάρδαμο, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το ρύζι. Ανακατεύετε καλά κατά διαστήματα για να μη σας κολλήσει.
  • Καβουρδίζετε το αμύγδαλο σε ένα τηγάνι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε στο ρύζι τη ζάχαρη, το αμύγδαλο (κρατήστε λίγο για το σερβίρισμα).
  • Ανακατεύετε τα υλικά και μοιράζετε σε μπολ. Τα γαρνίρετε με αμύγδαλα και ζαχαρωμένα φρούτα.

Tip


Read More

And More