Κουλουράκια κανέλας

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το καλύτερο συνοδευτικό του καφέ σου (ή αν δεν πίνεις καφέ δοκίμασέ τα με ένα ποτήρι κρασί) είναι τα κουλουράκια κανέλας!

Συστατικά

  • 2½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • ½ φλ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι
  • 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.σούπας κανέλα
  • 1 κ.γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κ.σούπας μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ ούπας καστανή ζάχαρη
  • ½ φλ. τσαγιού σουσάμι καβουρντισμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίξε σε λεκανάκι τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακάτεψέ τα με το σύρμα.
  • Πρόσθεσε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο.
  • Αραίωσε τη σόδα στο χυμό και ρίξε και αυτήν στο μίγμα.
  • Πρόσθεσε το ξύσμα και το σουσάμι.
  • Ανακάτεψε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  • Κοσκίνισε σε άλλο λεκανάκι το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Ρίξε στα υγρά σου το μισό αλεύρι, ζύμωσε και λίγο λίγο ρίξε και το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
  • Μπορεί να μη χρειαστείς όλο το αλεύρι
  • Μην ζυμώσεις πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.
  • Πλάσε τα κουλουράκια σου στο σχήμα που θέλεις.
  • Στρώσε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και βάλε τα κουλουράκια σου (όσα πάρει).
  • Πασπάλισε με την καστανή ζάχαρη.
  • Ψήσε στους 170 βαθμούς σε αέρα για 25΄-30΄.

Tip


Read More

And More