Κρέμα φούρνου με σιρόπι και φουντούκια

2 Ω & 30'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αφράτη και πεντανόστιμη… μια κρέμα που μοιάζει με καραμελέ ή ακόμη και μπρουλέ (αν και δεν την καις), αλλά έχει ένα ατού. Το σιρόπι φουντουκιού.

Συστατικά

  • Μαγειρικό σπρέι
  • 2 φλιτζ κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σούπας ζάχαρη
  • 6 κρόκους
  • 1/3 φλιτζ σιρόπι σφένδαμου
  • 1 1/2 κ. γλυκού βανίλια
  • 1/8 κ.γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζ ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζ καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Άλειψε 6 μικρά πυρίμαχα κουπάκια για κρέμα με μαγειρικό σπρέι. Βάλτα σε ένα ορθογώνιο ταψί και άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάλε την κρέμα και τις 3 κουταλιές ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάνει φουσκάλες η κρέμα ανακατεύοντας πού και πού. Βγάλε από τη φωτιά και άφησέ την στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τους κρόκους, το σιρόπι, τη βανίλια και το αλάτι. Χτύπησέ τα με το σύρμα να ανακατευτούν. Πρόσθεσε λίγη λίγη την κρέμα στα αυγά ανακατεύοντας απαλά.
  • Χώρισε την κρέμα στα μπολάκια και γέμισε το ταψί με βραστό νερό τόσο όσο να φτάνει τα μπολάκια μέχρι τη μέση. Βάλε προσεκτικά το ταψί στο φούρνο και ψήσε για 30 με 35 λεπτά ή μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Βγάλε τα κουπάκια από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν. Βάλτα στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα μέχρι και ένα 24ωρο.
  • Προτού σερβίρεις βγάλε τα κουπάκια από το ψυγείο και άφησέ τα σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
  • Για να φτιάξεις την καραμέλα που θα τα σερβίρεις: σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο ζέστανε το 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να λιώνει, κουνώντας περιστασιακά το τηγάνι για να ζεσταθεί ομοιόμορφα η ζάχαρη. Μην ανακατέψεις. Μόλις η ζάχαρη αρχίσει να λιώνει χαμήλωσε τη φωτιά στο σιγανό. Μαγείρεψε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι όλη η ζάχαρη να λιώσει και να χρυσαφίσει, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι.
  • Ρίξε με γρήγορες κινήσεις (για να μη στερεοποιηθεί η καραμέλα) λίγη καραμέλα πάνω από κάθε κουπάκι. Αν η καραμέλα αρχίσει να σκληραίνει ξαναβάλ’ την στη φωτιά να λιώσει.
  • Πασπάλισε τα μπολάκια με καβουρδισμένα φουντούκια και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More