Τραγανά απ’ έξω, τρυφερά στο εσωτερικό τους. Αυτά είναι τα πιο λαχταριστά μελομακάρονα που θα δοκιμάσεις ποτέ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για την ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι γοχ
 - 200 gr σιμιγδάλι ψιλό
 - 400 gr χυμός πορτοκαλιού
 - 400 gr σπορέλαιο
 - 180 gr ελαιόλαδο
 - 50 gr άχνη ζάχαρη
 - 1/2 κ. γλυκού γαρίφαλο
 - 2 κ. γλυκού κανέλα
 - 1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
 - 1 κ. γλυκού baking soda
 - ξύσμα από δύο πορτοκάλια
 
Για το σιρόπι:
- 500 gr νερό
 - 800 gr ζάχαρη
 - 150 gr μέλι
 - 3 ξυλάκια κανέλας
 - 3 ολόκληρα γαρίφαλα
 - 1 πορτοκάλι
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το νερό με την ζάχαρη, την κανέλα, το πορτοκάλι κομμένο στα δύο και τα γαρίφαλα σε δυνατή φωτιά.
 - Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, αφαίρεσέ το από την φωτιά, πρόσθεσε το μέλι, ανακάτεψε καλά τα υλικά και άφησε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
 - Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα και σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το σιμιγδάλι.
 - Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε καλά τον χυμό πορτοκαλιού με το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, την άχνη ζάχαρη, την σκόνη γαρίφαλου, κανέλας και μοσχοκάρυδου, την baking soda και το ξύσμα πορτοκαλιών.
 - Πρόσθεσε το υγρό μείγμα σε εκείνο με το αλεύρι και ανακάτεψε πολύ σύντομα μέχρι να ενωθούν.
 - Πάρε μία κοφτή κουταλιά από την ζύμη και πλάσε σε κυλινδρικό σχήμα, έπειτα πάτησέ την για να γίνει οβάλ.
 - Τοποθέτησε τα μελομακάρονα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν.
 - Ρίξε τα καυτά μελομακάρονα στο κρυωμένο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα και άφησέ τα σε μια σχάρα να σουρώσουν.
 - Πασπάλισε τα μελομακάρονα με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, καρύδια, κανέλα ή και επιπλέον μέλι.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ