Μεξικάνικη τάρτα με σοκολάτα και σαντιγί

4 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γλυκό κατ’ ευθείαν από την έρημο του Μεξικό! Μια τραγανή βάση από κράκερς και βελούδινη σοκολατένια κρέμα κάνουν την πεντανόστιμη τάρτα από το Μεξικό ακαταμάχητη.

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια κράκερ δημητριακών τριμμένα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • 2 κ.σ. ασπράδια αυγού
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Λίγο βούτυρο για το ταψάκι
  • ΓΕΜΙΣΗ: 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
  • 1 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1/4 κ.γ. στιγμιαίο καφέ (ιδανικά εσπρέσο στιγμιαίο)
  • Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • Κόκκινο πιπέρι στη μύτη του κουταλιού
  • 1 μεγάλο αυγό και τον κρόκο από 1 επιπλέον αυγό (χρησιμοποίησε το ασπράδι για τη βάση σου)
  • 1 3/4 του φλιτζανιού γάλα με 2%
  • 60 γρ. μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια (μπορείς να φτιάξεις με 100 γρ, επιπλέον μερικές νιφάδες για το γαρνίρισμα)
  • 1/2 φλιτζάνι φυτική σαντιγί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190oC
  • Για τη βάση ανάμειξε το κράκερ με τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ. Πρόσθεσε και το ασπράδι με το βούτυρο μαλακωμένο. Ανακάτεψε καλά
  • Πίεσε τη βάση σε ένα στρογγυλό ταψάκι 25 εκατοστών ελαφρώς βουτυρωμένο. Ψήσε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Άφησε να κρυώσει
  • Ετοίμασε τη γέμιση! Ανάμειξε τη ζάχαρη με το άνθος αραβοσίτου, το κακάο, τον καφέ, αλάτι και κόκκινο πιπέρι. Συμπλήρωσε το αυγό και τον κρόκο και χτύπησε καλά να ενσωματωθεί
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε το γάλα και πρόσθεσέ το πριν κάψει στο μείγμα με το αυγό και τη ζάχαρη ανακατεύοντας διαρκώς. Γύρισε το μείγμα στη φωτιά και ψήσε για 10 λεπτά να πήξει η κρέμα και να αρχίσει να κάνει χοντρές φουσκάλες. Σε όλη τη διάρκεια ανακατεύεις ζωηρά για να μην σου πιάσει η κρέμα
  • Κατέβασε από τη φωτιά και όσο είναι ακόμη καυτή πρόσθεσε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει και να έχεις μια λεία κρέμα
  • Βάλε το κατσαρολάκι σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο πάγο για 10 λεπτά, ώσπου να κρυώσει η γέμισή σου! Πάρε την κρέμα και άπλωσε πάνω από τη βάση σου. Σκέπασε με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να σταθεί
  • Χτύπησε τη φυτική σαντιγί στο μίξερ να αφρατέψει και άπλωσέ τη πάνω από την τάρτα σου! Σέρβιρε με τις νιφάδες σοκολάτας

Tip

Το γάλα πρέπει να ζεσταθεί καλά, αλλά όχι και να κάψει! Πολύ προσοχή χρειάζεται στην ενσωμάτωση του με το μείγμα αυγού για να μην ψηθεί το αυγό...

Read More

And More