Μελοτυρόπιτα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η δική μας εκδοχή του κιουνεφέ, αυτού του υπέροχου γλυκού με το τυρί, λέγεται μελοτυρόπιτα και είναι εξαρετικά απλή, γρήγορη και εύκολη στην εκτέλεση! Για να αγοράσεις τα υλικά σου κάνε κλικ εδώ

Συστατικά

  • 4-5 φύλλα κρούστας χοντρά
  • μέλι, ελαφρώς αραιωμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό
  • βούτυρο ή ηλιέλαιο για το τηγάνι
  • ξαρμυρισμένη φέτα ή μυζήθρα ή ανθότυρο ή οποιοδήποτε ανάλατο τυρί κομμένο σε μεγάλα τετράγωνα μέτριου πάχους
  • κανέλα σκόνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τα φύλλα σε διπλάσιο ή και τριπλάσιο μήκος από το τυρί όσο δηλαδή για να τυλίξουν 2-3 φορές κάθε κομμάτι τυρί.
  • Ανάλογα με το πώς θα κόψεις κάθε κομμάτι θα εξαρτηθεί και πώς θα κόψεις τα φύλλα σου.
  • Τύλιξε κάθε κομμάτι τυρί σε ένα κομμάτι φύλλο.
  • Σε ένα τηγάνι βάλε αρκετό βούτυρο ή ηλιέλαιο και μόλις κάψει τηγάνισε κάθε κομμάτι φύλλο με το τυρί μέχρι να ροδίσουν.
  • Στράγγισε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ετοίμασε το μέλι σου. Αραίωσε μια ικανή ποσότητα μελιού με λίγο χλιαρό νερό ώστε να φτιάξεις ένα αρκετά πηχτό σιρόπι.
  • Περίχυσε τα κομμάτια φύλλου με το μέλι.
  • Πασπάλισε με την κανέλα και σέρβιρε όσο είναι ζεστά.

Tip


Read More

And More