Μηλόπιτα τυλιχτή με χαλβά

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μηλόπιτα σε studel με χαλβά και συνοδευτικό ρόφημα μήλου/κανέλας! Μια εντυπωσιακή συνταγή που είδαμε και αγαπήσαμε στην εκπομπή Σεφ στον Αέρα. Ένα γλυκό πιάτο από τον Σεφ Θανάση Ρούσσο!

Συστατικά

  • 3 μήλα
  • 500 γρ χαλβά
  • Φύλλο σφολιάτας
  • 40 γρ μέλι
  • 2 κ.σ. σταφίδες (μαύρες ή ξανθές)
  • Κανέλα σκόνη
  • Γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 αβγό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Τις φλούδες δεν τις πετάμε, τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπρίκι, μαζί με τα κουκούτσια και φτιάχνουμε ένα ρόφημα
  • Γεμίζουμε με νερό το μπρίκι, ίσα ίσα να καλυφθούν τα φρούτα και το βάζουμε στο μάτι να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν βράσει, το κατεβάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε σε ένα ποτήρι μια κουταλίτσα μέλι και ένα ξυλάκι κανέλλας.
  • Γεμίζουμε με το “μηλοζουμί”. Όσο κρυώνει, σκουραίνει το χρώμα του και παίρνει πιο έντονη γεύση κανέλλας.
  • Στη συνέχεια φτιάχνουμε το στρούντελ. Κόβουμε τις φέτες μήλου σε κυβάκια. Θρυμματίζουμε τον χαλβά.
  • Για να βγει η σφολιάτα αφράτη και να φουσκώσει ωραία την χρησιμοποιούμε κρύα, μόλις την βγάλουμε δηλαδή από το ψυγείο.
  • Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε μια καθαρή πετσέτα, για να τυλίγεται πιο εύκολα. Βάζουμε πάνω το μήλο, τον χαλβά και τις σταφίδες.
  • Προσθέτουμε τα αρώματα που θέλει το γλυκό, κανέλλα και γαρίφαλο και περιχύνουμε με μέλι. Αλείφουμε με λίγο αβγό τις άκρες τις σφολιάτας. Διπλώνουμε σε ρολό.
  • Αλείφουμε με αυγό και το εξωτερικό της σφολιάτας.
  • Τις κάνουμε χαραματιές, όπως στην φραντζόλα του ψωμιού. Βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
  • Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο, όταν ο χαλβάς γίνει σαν κρέμα και αρχίσει να βγαίνει από τις τρυπούλες.
  • Το στρούντελ τρώγεται ζεστό, πασπαλισμένο με λίγη ζάχαρη άχνη, μαζί με ένα ποτήρι ρόφημα μήλου.

Tip


Read More

And More