Mini πάβλοβα

50 Λέπτα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

H απαλή γεύση της καθώς εξατμίζεται στο στόμα σε κάνει να νιώθεις συναισθήματα που δεν θα έπρεπε για ένα απλό γλυκό! Αυτή είναι η πάβλοβα και στη σερβίρουμε σε mini εκδοχή για emergency μπουκιές γλύκας, όταν τις χρειάζεσαι!

105 θερμίδες το ένα

Συστατικά

  • Τα ασπράδια από 3 μεγάλα αυγά
  • 175 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.γ. κορνφλάουρ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 170 γρ. γιαούρτι 2%
  • 400γρ. Σμέουρα (raspberries)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 150oC (αν διαθέτει λειτουργία αέρα, επίλεξέ την)
  • Χτύπησε το ασπράδι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Πρόσθεσε τη ζάχαρη ένα, ένα κουτάλι τη φορά, αφού την έχεις κοσκινίσει προηγουμένως. Πρόσθεσε τη βανίλια και το κορνφλάουρ
  • Βάλε τη μαρέγκα σου σε κορνέ και σε λαδόκολλα ή βάση σιλικόνης σχημάτισε μικρές φωλίτσες
  • Ψήσε για 20′ λεπτά και στη συνέχεια χαμήλωσε τη φωτιά στους 120oC και ψήσε για 50 λεπτά ακόμη. Κλείσε το φούρνο και άφησε να κρυώσει καλά
  • Χτύπησε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ανάμειξε προσεκτικά με το γιαούρτι. Γέμισε με την κρέμα τις φωλίτσες μαρέγκας και στερέωσε από πάνω ένα ή δύο φρουτάκια

Tip


Read More

And More