Μους κακάο με ρόδι και δυόσμο

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Βελούδινη κρέμα κακάο με γεύση ροδιού και άρωμα δυόσμου. Ένα εποδόρπιο για να εκμεταλλευτείς το απολαυστικό ρόδι που είναι σκέτη “τρέλα” αυτή την εποχή.

Συστατικά

  • 1 ρόδι ολόκληρο
  • Τα σποράκια από μισό ρόδι
  • 2 κ.σ. κρύο νερό
  • 7γρ. άγλυκη ζελατίνη σε σκόνη ή 1 ½ φύλλο ζελατίνης
  • ¼ του φλιτζανιού βραστό νερό
  • ½ φλιτζάνι σκόνη κακάο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • Φύλλα φρέσκου δυόσμου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το ρόδι στη μέση και στύψε σε λεμονοστύφτη όπως θα έκανες με ένα πορτοκάλι. Πέρασε το χυμό από σήτα. Ένα μεγάλο ρόδι θα σου δώσει ½ φλιτζάνι χυμό
  • Βάλε το κρύο νερό σε ένα μπολ και ρίξε μέσα τη ζελατίνη. Στο μεταξύ βάλε το ¼ του φλιτζανιού νερό να πάρει βράση και γύρισε στο κρύο νερό, ανακατεύοντας να λιώσει τελείως η ζελατίνη
  • Ανάμειξε σε άλλο μπολ τη ζάχαρη με το κακάο. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και χτύπησε στο δυνατό να πάρεις ένα αφράτο σφιχτό μείγμα. Πρόσθεσε τη ζελατίνη, 5 κ.σ. από το χυμό ρόδι και ανάμειξε καλά να γίνουν ένα.
  • Πάρε τέσσερα ψηλά γυάλινα ποτήρια. Ρίξε μερικούς σπόρους ροδιού στον πάτο και γέμισε τη μους. Βάλε τα ποτήρια στο ψυγείο για μισή ώρα
  • Πασπάλισε με λίγα ακόμη σποράκια ροδιού. Γάρνιρε με δυο φυλλαράκια δυόσμο και σέρβιρε

Tip

Η ζελατίνη χρειάζεται να μαλακώσει σε κρύο νερό, πριν τη βάλεις στη συνταγή σου! Μια συμβουλή που μπορείς να την κρατήσεις για κάθε γλυκό που τη χρησιμοποιεί.

Read More

And More