Μπισκοτάκια από γλυκοπατάτα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ετοίμασε τα πιο υγιεινά και διαφορετικά μπισκότα που έφτιαξες ποτέ. Γλυκοπατάτα, ελάχιστη ζάχαρη και υπέροχη γεύση.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. baking powder
  • 2 κ.σ. λευκή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. shortening
  • 3/4 του φλιτζανιού λιωμένες γλυκοπατάτες
  • 1/4 του φλιτζανιού γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
  • Για να ετοιμάσεις τον πουρέ γλυκοπατάτες, καθάρισε 4-5 γλυκοπατάτες και βάλε σε νερό που βράζει για 15-20 λεπτά να μαλακώσουν καλά. Τόσο που να διαλύονται με ένα πηρούνι
  • Σε ένα μέτριο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη kai το αλάτι
  • Κόψε το shortening σε κομματάκια και ανακάτεψε με τις γλυκοπατάτες και αρκετό γάλα στο μπολ με το αλεύρι να πάρεις μια μαλακή ζύμη
  • Γύρισε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και άνοιξε σε παχιά φύλλα
  • Κόψε με κουπάτ σε στρογγυλά μπισκοτάκια και άπλωσε σε λαμαρίνα με ελαφρώς λαδωμένο χαρτί
  • Ψήσε στο φούρνο για 12-15 λεπτά να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα

Tip


Read More

And More