Μπισκοτάκια πεταλουδίτσες

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα μπισκοτάκι για το πάρτι της μικρής σου πρικίπισσας πρέπει να έχει και όλη τη λάμψη που απαιτείται. Ετοίμασε τραγανά cookies και στόλισε με πεταλουδίτσες και πολύχρωμα καραμελάκια

Συστατικά

  • 2 στικ βούτυρου σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 21/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κλαράκι βανίλιας σκισμένο στη μέση
  • Το ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: 550 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 ασπράδια αυγού
  • Xρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σου
  • Ζαχαρόπαστα σε ροζ χρώμα
  • Μπαλίτσες και καρδούλες καραμελάκια για το στόλισμα
  • Βρώσιμη χρυσόσκονη για το πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτύπησε στο μίξερ να αφρατέψουν. Πρόσθεσε το αυγό, τη βανίλια (εκχύλισμα και σπόρους) και το ξύσμα λεμονιού
  • Στη συνέχεια συμπλήρωσε το αλεύρι σιγά σιγά να αναμειχθεί και να πάρεις μια ομοίμορφη ζύμη
  • Τύλιξε καλά σε πλαστικό σελοφάν και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα
  • Προθέρμανε το φούνο στους 170oC και φτιάξε λαδόκολλα σε 1-2 λαμαρίνες.
  • Άνοιξε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο 2-3 εκατοστών  και κόψε στα σχέδια που θέλεις
  • Ψήσε στο φούρνο μόλις για 8-10 λεπτά και άφησε να κρυώσουν 5 λεπτά. Μετάφερε σε σχαρούλα και άφησε να κρυώσουν τελείως
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: Χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι με την άχνη για αρκετή ώρα έως ότου αφρατέψει και σταθεροποιηθει. Πρόσθεσε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακάτεψε να πάει παντού
  • Άπλωσε το γλάσο πάνω από το μπισκοτάκι και βάλε από δύο καρδούλες σε κάθε ένα
  • Άπλωσε τη ζαχαρόπαστα σε φύλλο, κόψε με κουπάτ σε πεταλούδα και στόλισε με τα καραμελάκια. Πασπάλισε με τη χρυσόσκονη

Tip


Read More

And More