Πανακότα

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η ιταλική φίνα γεύση της κρέμας πανακότα είναι ιδανική για ένα καλοκαιρινό απόγευμα. Ετοίμασε την και σέρβιρε με μια ποικιλία σιροπιών για κάθε γούστο.

Συστατικά

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 700 γρ. γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 9-11 φύλλα ζελατίνας
  • λίγη βανίλια
  • ποτό της αρεσκείας μας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μια κατσαρόλα την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ποτό και το άφησε σε σιγανή φωτιά.
  • Στη συνέχεια άσε τις ζελατίνες στο γάλα να λιώσουν και το πρόσθεσέ το στην κατσαρόλα.
  • Αφού πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνέχεια, κατέβασε από την φωτιά και μοίρασε στα φορμάκια.
  • Άσε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτα στο ψυγείο.
  • Σέρβιρε με σιρόπι σοκολάτας, καραμέλας ή ό,τι άλλο σου αρέσει

Tip

Βάλε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Έτσι θα λιώσουν καλύτερα και δεν θα κολλήσουν.

Read More

And More