Parfait κρέμας βανίλιας με ρόδι

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ανάλαφρη κρέμα με κομπόστα ρόδι από τα χεράκια σου… δεν φαντάζεσαι πόσο αποκαλυπτικό μπορεί να γίνει στο στόμα ένα γλυκό που μοιάζει τόσο απλό. Και είναι… Αρωματικό, βελούδινο, ελαφρύ και μέσα στο κλίμα της εποχής

θερμίδες 206

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΙ: 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
  • 1 φλιτζάνι ρόδι καθαρισμένο
  • 2/3 του φλιτζανιού χυμό ρόδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ: 1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος light
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ: 1/2 φλιτζάνι ρόδι για το γαρνίρισμα
  • 6 φύλλα δυόσμου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε τη ζάχαρη με το άνθος αραβοσίτου σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Πρόσθεσε το ρόδι και το χυμό ρόδι και λεμόνι. Ανακάτεψε
  • Άφησε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, ώσπου να δέσει το σιρόπι. Γύρισε το μείγμα σε μπολ, άφησε να κρυώσει και βάλε στο ψυγείο
  • Ετοίμασε την πουτίγκα. Ανάμειξε το γάλα με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Πρόσθεσε και τα σποράκια από το κλωνάρι βανίλιας. Άφησε το μείγμα να αχνίσει
  • Κατέβασε από τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το μείγμα για 10 λεπτά
  • Στο μεταξύ ανακάτεψε το αυγό, τον κρόκο, τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου σε ένα μπολ. Ξαναζέστανε το γάλα να αχνίσει και πάλι
  • Γύρισε με μεγάλη προσοχή το 1/3 από το γάλα στο μείγμα με τα αυγά. Θα χρειαστεί να ανακατεύεις διαρκώς και να έχεις υπομονή για να μην ψηθεί το αυγό
  • Αφού ζεσταθεί το μείγμα με το αυγό γύρισέ το στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα (όπως κάνεις δηλαδή για το αυγολέμονο). Συνέχισε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά να πήξει
  • Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε στην κρέμα το βούτυρο
  • Μοίρασε την κομπόστα ρόδι σε 6 ποτήρια. Πρόσθεσε και την κρέμα σου, αφού κρυώσει και άσε στο ψυγεί να παγώσει
  • Σέρβιρε με φρέσκο ρόδι και φύλλα δυόσμου

Tip


Read More

And More