Πασχαλινό cheesecake

2,5 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα απλό, τυρένιο αλλά με άρωμα αμυγδάλου και βανίλιας cheescake είναι ό,τι πρέπει για το τραπέζι σου!

Συστατικά

  • 1 κ.σούπας μαλακό βούτυρο
  • 120 γραμμ. ξασπρισμένα, τριμμένα αμύγδαλα
  • 4 κουτάκια τυρί κρέμα σε συσκευασία δωματίου
  • μισό φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1,5 φλιτζ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 2 βανίλιες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Βουτύρωσε μια στρογγυλή φόρμα και πασπάλισέ τη με τα αμύγδαλα.
  • Χτύπα στο μίξερ το τυρί, την κρέμα και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Πρόσθεσε τα αυγά, να ενοποιηθούν και μετά τα ξύσματα και τη βανίλια.
  • Ρίξε το μίγμα στη φόρμα.
  • Βάλε τη φόρμα μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί.
  • Βάλε το ταψί στο φούρνο.
  • Πριν κλείσεις το φούρνο, βάλε αρκετό βραστό νερό μέσα στο ταψί να φτάσει περίπου στα δύο τρίτα του ύψους της φόρμας.
  • Ψήσε περίπου για δύο ώρες, να σφίξει το γλυκό, προσθέτοντας βραστό νερό αν χρειάζεται.
  • Σβήσε το φούρνο και άφησε την πόρτα του λίγο ανοιχτή.
  • Άφησε το γλυκό να κρυώσει μέσα στο φούρνο.
  • Όταν κρυώσει βάλε το γλυκό στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
  • Ξεφορμάρισε πριν σερβίρεις.

Tip


Read More

And More