Πικάντικη ροδακινόπιτα

1Ω & 20'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Tραγανή, πικάντικη και πολύ νόστιμη. Προμηθεύσου ώριμα ροδάκινα και απόλαυσε ένα γλυκό από το καλοκαίρι…

Συστατικά

  • 700 γρ. ροδάκινα σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
  • ¼ φλιτζάνι κορν φλάουερ
  • 2 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • Ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • 1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα ανακατεμένο με μία κουταλιά νέκταρ ροδάκινο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ βάλε τα ροδάκινα, τα δύο είδη ζάχαρης, το κορν φλάουερ, το τζίντζερ και την κανέλα και άφησέ το στην άκρη για 15 λεπτά
  • Άλειψε ένα ταψί για τάρτες με λίγο βούτυρο. Στρώσε το ένα φύλλο σφολιάτας και κόψε τις άκρες που περισσεύουν
  • Ρίξε τη γέμιση. Κάλυψε με το άλλο φύλλο σφολιάτας ενώνοντας τις άκρες με το κάτω φύλλο
  • Άλειψε την πίτα με το αβγό. Με ένα πιρούνι “πιρούνιασε” απαλά το πάνω φύλλο σε πολλά σημεία για να ψηθεί σωστά η πίτα
  • Ψήσε για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να πάρει βράση η γέμιση. Αν δεις να ψήνονται πιο γρήγορα κάλυψε με λίγο αλουμινόχαρτο για να μην καεί η πίτα.
  • Άφησέ την να κρυώσει πριν την κόψεις

Tip


Read More

And More