Πλησιάζει το μπικίνι και είναι η ώρα να κόψεις τα γλυκά. Αυτή η δίαιτα θα σε βοηθήσει στο στόχο σου

Λόγω ψυχολογίας, λόγω ορμονών, λόγω εμμονής, εμείς οι γυναίκες έχουμε αδυναμία στα γλυκά. Τα ζητάει ο οργανισμός μας και σπανίως μπορούμε να αντισταθούμε στην όψη και την μυρωδιά τους. Ας μιλήσουμε όμως ρεαλιστικά! Αυτός ο “εθισμός” μας έχει ταλαιπωρήσει πολύ, ειδικά αυτήν την περίοδο που σκεφτόμαστε ότι ο χρόνος για το μπικίνι μετράει αντίστροφα. Από τη μια σκεφτόμαστε τη λαχταριστή σοκολάτα, αλλά από την άλλη μας έρχεται στο μυαλό το σώμα μας όταν θα είναι “εκτεθειμένο” στην παραλία. Το αποτέλεσμα είναι να αγχωνόμαστε, να πέφτουμε ψυχολογικά και να λέμε: “Ένα γλυκάκι θα μας κάνει λίγο πιο χαρούμενες”.

Σε αυτό το σημείο θέλω να σου πω ότι υπάρχει λύση που μπορεί να διορθώσει την κατάσταση. Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη, προτείνει μια δίαιτα που θα μειώσει την όρεξη για γλυκό. Πως; Λόγω της ύπαρξης των φυτικών ινών και της πρωτεΐνης στα γεύματα, αλλά και των light γλυκών που θα ευχαριστήσουν τον ουρανίσκο μας. Το θετικό είναι ότι με αυτήν τη δίαιτα και θα χάσουμε 5 κιλά σε ένα μήνα και θα μειώσουμε την επιθυμία μας για κάτι γλυκό.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

 

Επιμέλεια απόδοσης κειμένου: Φοιτήτρια Διαιτολογίας ιδιωτικού κολεγίου Μαίρη Τζο Χριστοπούλου

Read More

And More