Ροδάκινα κομπλέρ

1h 10min
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Υπέροχη συνταγή και ελαφριά για ένα σπιτικό γλυκό με ροδάκινα που είναι της εποχής! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ!

Συστατικά

  • 8 μεγάλα ροδάκινα κομμένα σε μισοφέγγαρα
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κ.σούπας κορν φλάουερ
  • 1 κ.γλυκού κανέλα
  • μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1-1/4 κ.γλυκού baking powder
  • 1/4 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γλυκού αλάτι
  • 5 κ.σούπας ανάλατο βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κυβάκια +λίγο ακόμη για το ταψί
  • 2/3 φλιτζ. ξινόγαλα
  • 1/2 κ.γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτύρωσε ένα μέτριο πυρέξ.
  • Σε μεγάλο μπολ βάλε τα ροδάκινα, το λεμόνι, τα 2/3 από τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακάτεψε καλά να καλυφθούν τα ροδάκινα.
  • Άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, 6 κουταλιές σούπας από τη ζάχαρη, το baking, τη σόδα και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε το βούτυρο και άρχισε να τρίβεις τα υλικά σου μέχρι να πάρει μορφή σαν ψίχουλα.
  • Ρίξε το ξινόγαλα και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  • Μην προβληματιστείς αν σχηματιστούν μικροί σβόλοι, είναι φυσιολογικό.
  • Βάλε τα ροδάκινα στο πυρέξ και ίσιωσέ τα.
  • Ρίξε το μίγμα με το αλεύρι με μεγάλες κουταλιές, να σχηματίσει μεγάλους κύκλους που εφάπτονται πάνω από τα ροδάκινα, χωρίς να τα καλύπτει τελείως.
  • Πασπάλισε με την υπολειπόμενη μία κουταλιά ζάχαρης.
  • Ψήσε μέχρι να ροδίσει, περίπου 40 λεπτά.
  • Άφησε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και σέρβιρε κόβοντας με κουτάλι και συνοδεύοντας με παγωτό.
  • Εάν περισσέψει, σκέπασέ το με πετσέτα και πριν σερβίρεις ξαναζέστανε το κομπλέρ σου στο φούρνο.

Tip

Για να κάνεις ξινόγαλα ρίξε 2 κουταλάκια χυμό λεμόνι σε ένα γυάλινο δοσομετρητή και πρόσθεσε γάλα μέχρι τα 2/3 του δοσομετρητή. Άφησέ το 15 λεπτά μέχρι να κόψει το γάλα.

Read More

And More