Ρυζόγαλο

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δεν υπάρχει πιο αρωματικό, πλήρες, ανακουφιστικό, απλό αλλά γεμάτο γεύση γλυκό από το ρυζόγαλο που μπορείς να το φας όλες τις ώρες και είναι ιδανικό για όλους!

Συστατικά

  • 3/4 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 5 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • μια καλή φλούδα λεμονιού (όσο το δυνατόν χωρίς άσπρο μέρος) ή ξύσμα λεμόνι
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μέτρια κατσαρόλα (ιδανικά με χοντρό πάτο) το ρύζι με το νερό και το αλάτι.
  • Σιγόβρασε για 10 λεπτά να σκάσει το ρύζι.
  • Ρίξε το γάλα, τη ζάχαρη, το λεμόνι και ανακάτεψε.
  • Όταν το ρύζι βράσει και μαλακώσει, διάλυσε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και ρίξ’ το στην κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει.
  • Σιγόβρασε ανακατεύοντας για να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο.
  • Μόλις πήξει όσο επιθυμούμε (πρέπει να είναι παχύρευστο όχι πολύ πηχτό) κατέβασε από τη φωτιά.
  • Αφαίρεσε τη φλούδα.
  • Μοίρασε το σε μπολάκια, πασπάλισε με κανέλα και μόλις κρυώσει βάλ’ τα στο ψυγείο να παγώσουν.

Tip

Εάν θέλεις για περισσότερο άρωμα μπορείς να ρίξεις μέσα στο γάλα όσο βράζει λίγη κοπανισμένη μαστίχα!

Read More

And More