Σοκολατένια μπισκότα με καραμέλα

2 Ώ & 40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αν δεν έχεις ακόμη καταλάβει τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε “μπουκιά και συγχώριο”, αυτά τα μπισκοτάκια θα στο κάνουν ξεκάθαρο. Τραγανή ζύμη, απολαυστική καραμέλα και πινελιές σοκολάτας, όλα μπερδεμένα σε μια και μόνο μπουκιά!!

Συστατικά

  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι μαλακωμένο βούτυρο
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλιτζανιού κακάο σκόνη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 16 καραμέλες γάλακτος
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ¼ τριμένα καρύδια πεκάν
  • ½ φλιτζάνι κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1.κ.γ. βούτυρο γάλακτος ή Κερκύρας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χώρισε τον κρόκο από το ασπράδι σε χωριστά μπολ. Βάλε το ασπράδι στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα το βούτυρο με μίξερ για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε τη ζάχαρη και χτύπα καλά. Πρόσθεσε τον κρόκο, το γάλα και τη βανίλια και συνέχισε να χτυπάς.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Ρίξε το μίγμα του αλευριού στο μίγμα με το βούτυρο και χτύπα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Τύλιξε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και βάλτην στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC βαθμούς. Βάλε σε ένα ταψάκι λαδόκολλα.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλε τις καραμέλες και την κρέμα γάλακτος και ζέστανέ τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να λιώσει και να γίνει ένα. Βάλτο στην άκρη.
  • Χτύπησε ελαφρά το ασπράδι.
  • Με τη ζύμη φτιάξε μπαλάκια περίπου 3 εκατοστών. Βούτηξέ τα ένα ένα στο ασπράδι και μετά στο τριμένο πεκαν για να καλυφθούν. Βάλε τα μπαλάκια με απόσταση περίπου 2 εκατοστών το ένα από το άλλο στο ταψί. Πιέζοντας τον αντίχειρά σου σε κάθε μπαλάκι φτιάξε μια “φωλίτσα” στο κέντρο κάθε μπισκότου
  • Ψήσε για περίπου 10 λεπτά. Αν το κέντρο των μπισκότων φουσκώσει πίεσέ το ξανά με τον αντίχειρά σου. Με ένα κουτάλι ρίξε καραμέλα σε κάθε φωλιά όσο είναι ζεστά τα μπισκότα. Εάν χρειαστεί ξαναζέστανε την καραμέλα για να μπορείς να τη χειριστείς. Άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζέστανε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά ώστε να λιώσει η σοκολάτα. Άφησε το μίγμα να κρυώσει ελαφρά. Με την άκρη του κουταλιού περιέχυσε τα μπισκότα με σοκολάτα και άφησέ τα στην άκρη για να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Tip


Read More

And More