Sorbet σοκολάτας

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δεν είναι παγωτό, είναι γρανίτα! Και είναι σοκολατένια… η αλήθεια είναι πως φαντάζει λίγο περίεργο, μιας και συνήθως οι γρανίτες γίνονται από φρούτα. Η συνταγή όμως αυτή σε γλιτώνει από λιπαρά και πολλές θερμίδες και κρατά την αξεπέραστη γεύση της σοκολάτας.

Θερμίδες 147

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 4 σακουλάκια τσάι (γιασεμί ή earl grey)
  • 1 φλιτζάνι άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • 30 γρ. μαύρη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα. Βάλε στο σιρόπι τα φακελάκια το τσάι να βγάλουν το άρωμα και τη γεύση τους και κατέβασε από τη φωτιά. Άφησε την κατσαρόλα σκεπασμένη για 15 λεπτά
  • Αφαίρεσε τα σακουλάκια και βάλε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά. Πρόσθεσε σιγά, σγιά το κακάο ανακατεύοντας να ενσωματωθεί. Αφού πάρει μια βράση άσε το μείγμα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά
  • Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει. Πέρασε από σίτα σε ένα μεγάλο μπολ και αφού κρυώσει λίγο, βάλε στο ψυγείο σκεπασμένο να κρυώσει καλά για 1-2 ώρες
  • Μετάφερε το μείγμα σε ένα ρηχό και πλατύ μεταλλικό σκεύος. Αφού παγώσει καλά (ίσως χρειαστεί και όλο το βράδυ) σπάσε τη σοκολάτα σε κομμάτια και βάλε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Χτύπησε ώσπου να γίνει πιο απαλό και αφράτο, αλλά παραμένει παγωμένο

Tip

Αν χτυπήσεις το sorbet στο τέλος και γίνει περισσότερο μαλακό από όσο το θέλεις, βάλε και πάλι στην κατάψυξη για μισή ώρα πριν σερβίρεις

Read More

And More