Συνταγή για αφράτο κέικ με μήλο και cranberries

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα υπέροχο φθινοπωρινό κέικ για να συνοδεύσεις τον πρωινό ή τον απογευματινό σου καφέ. 

Συστατικά

  • 2 αβγά
  • 1 3/4 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
  • 1/2 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 2 φλιτζάνια μήλα, καλά καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια cranberries
  • 1/2 φλιτζάνι ξηροί καρποί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 170 βαθμούς C και βουτυρώνεις απαλά μία οριζόντια φόρμα κέικ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τα αβγά, την καστανή ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, τη σόδα μαγειρέματος. Μόλις ομογενοποιήσεις το μείγμα σου, το ανακατεύεις με εκείνο στο προηγούμενο μπολ. Ανακατεύεις.
  • Ψιλοκόβεις τα φρούτα σου και προσθέτεις σταδιακά στο μείγμα σου τα μήλα, τα cranberries και οι ξηροί καρποί.
  • Απλώνεις το μείγμα σου στην ελαφρά βουτυρωμένη φόρμα, στρώνεις με μία ειδική σπάτουλα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 5 λεπτά.
  • Κοσκινίζεις λίγη ζάχαρη από πάνω και κόβεις σε κομμάτια.

Read More

And More