Συνταγή για cheesecake με λεμόνι

5 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το cheesecake είναι δροσερό, ελαφρύ και super γευστικό γλυκό και σήμερα θα φτιάξεις με λεμόνι που ταιριάζει τέλεια με τον καφέ. 

Συστατικά

  • 150 γρ. μπισκότα βανίλια ή digestive
  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 500 γρ. τυρί σε μορφή κρέμας
  • άχνη ζάχαρη
  • χυμό 2 μεγάλα λεμόνια
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Θρυματίζεις τα μπισκότα
  • Λιώνεις το βούτυρο σε ένα μικρό σκεύος και περιμένεις να κρυώσει
  • Σε ένα μπολ,ρίχνεις το λιωμένο βούτυρο και τα μπισκότα και ανακατεύεις πολύ καλά
  • Απλώνεις τη βάση σε ένα στρογγυλό ταψί ή ένα τσέρκι όπου προηγουμένως έχεις στρώσει λαδόκολλα
  • Την πιέζεις με τη σπάτουλα ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα
  • Την βάζεις στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα
  • Ενώ περιμένεις να κρυώσει η βάση ετοιμάζεις την κρέμα
  • Ρίχνεις στο μίξερ το τυρί σε κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το χυμό από τα λεμόνια και χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Βγάζεις τη βάση από το ψυγείο και απλώνεις το μείγμα από το μίξερ από πάνω με τη σπάτουλα
  • Βάζεις το cheesecake στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες
  • Μόλις είναι έτοιμο το διακοσμείς με τις φέτες από λεμόνι και σερβίρεις.

Read More

And More