Συνταγή για δροσιστική μους λεμόνι

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Λεμόνι και καλοκαίρι πάνε μαζί. Αυτές τις καυτές ημέρες, μεταμορφώνεται σε μία άκρως δροσιστική μους!

Συστατικά

  • 1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. της σούπας κορνφλάουρ
  • 2 μεγάλα αβγά + 2 κρόκους
  • 1/2 φλιτζ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 6 κουτ. της σούπας βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 6 κουτ. της σούπας bluberries

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, βάλε τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ανακάτεψε (όχι στη φωτιά).
  • Πρόσθεσε τα 2 αυγά και τους κρόκους και ανακάτεψε καλά. Ρίξε το λεμόνι και ανακάτεψε. Ρίξε το βούτυρο στο μίγμα και βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακάτευε διαρκώς να λιώσει το βούτυρο, να πήξει το μίγμα και να κάνει φουσκάλες, περίπου για 10 λεπτά.
  • Βγάλε από τη φωτιά και βάλε την κρέμα σε ένα μπολ.
  • Βάλε πάνω στην κρέμα διαφανή μεμβράνη για να μην σχηματιστεί πέτσα. Βάλε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Χτύπα την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
  • Κράτησε στην άκρη 6 κουταλιές για το σερβίρισμα.
  • Με απαλές κινήσεις ανάμιξε τη σαντιγί με την μισή παγωμένη κρέμα. Βάλε τη μους σε κορνέ. Χώρισε την υπόλοιπη κρέμα σε 6 ποτήρια.
  • Βάλε πάνω από την κρέμα με το κορνέ σου τη μους και στα 6 ποτήρια.
  • Βάλε μια κουταλιά από τη σαντιγί που κράτησες σε κάθε ποτήρι.

Read More

And More