Συνταγή για γλυκό του κουταλιού βύσσινο

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αυτή την εποχή θα βρεις τα πιο ζουμερά βύσσινα και είναι η ευκαιρία να φτιάξεις το ωραιότερο γλυκό κουταλιού. 

Συστατικά

  • 2 κιλά βύσσινα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 3 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • άρωμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις πολύ καλά τα βύσσινα με άφθονο κρύο νερό και αφαιρείς τα κουκούτσια
  • Βράζεις σε μια κατσαρόλα νερό και τα ζεματίζεις για 1 λεπτό
  • Τα μεταφέρεις κατευθείαν σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνεις για 10 περίπου λεπτά
  • Τα βάζεις στο τρυπητό και περιμένεις να στραγγίξουν
  • Τα βάζεις στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζεις σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι
  • Αφαιρείς τον αφρό που δημιουργείται με την τρυπητή κουτάλα και λίγο πριν δέσει το σιρόπι προσθέτεις το χυμό λεμονιού και τη βανίλια
  • Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και περιμένεις να κρυώσει το γλυκό
  • Ανακινείς καλά την κατσαρόλα και μοιράζεις το γλυκό σε γυάλινα βάζα που σφραγίζουν και τα αποθηκεύεις σε δροσερό μέρος
  • Όταν το ανοίξεις το φυλάς στο ψυγείο.

Read More

And More