Συνταγή για καπ κέικ με λεμόνι και παπαρουνόσπορο

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα αριστοκρατικό κεκάκι ιδανικό για να συνοδεύσεις το τσάι ή τον απογευματινό σου καφέ. 

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2/3 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • Χυμός δύο λεμονιών
  • 1 κουτ. της σούπας παπαρουνόσπορο, ψητός
  • 3 αβγά
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 2/3 του φλιτζανιού βούτυρο
  • (για το γλάσο): 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • χυμός ενός λεμονιού
  • κίτρινες σταγόνες ζαχαροπλαστικής

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις του φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά τις θήκες για μάφιν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τον παπαρουνόσπορο.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς τα αβγά και το γιαούρτι μέχρι να δημιουργηθεί μία μαρέγκα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνεις το βούτυρο και το μεταφέρεις ζεστό στο μείγμα με τα αβγά.
  • Ενώνεις τα δύο μείγματα σε ένα και ομογενοποιείς.
  • Περιχύνεις το τελικό μείγμα σε φόρμες για μάφιν και ψήνεις στο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Παράλληλα, ετοιμάζεις το frosting. Λιώνεις το βούτυρο και στη συνέχεια σε ένα μπολ αναμειγνύεις με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μόλις προκύψει ένα δεμένο μείγμα, το μεταφέρεις σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και το απλώνεις πάνω από καπ κέικ ομοιόμορφα.
  • Περιχύνεις με λίγο τριμμένο αμύγδαλο (όχι υποχρεωτικά) και σερβίρεις.

Read More

And More