Συνταγή για καπ κέικ μπανάνα

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Πώς θα σου φαινόταν το γλυκό σου να είχε λιγότερη ποσότητα ζάχαρης και να παραμένει το ίδιο γλυκό; Κάν’το με μπανάνα! Ο πολτός της μπαίνει στην “καρδιά” ενός φρουτένιου καπ κέικ και εσύ πολλαπλασιάζεις τις φυτικές ίνες που λαμβάνεις. 

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ρυζάλευρο
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 1 κουτ. του γλυκού baking soda
  • 1 φλιτζάνι λιωμένη φρέσκια μπανάνα
  • 1 1/4 του φλιτζανιού γάλα 2%
  • 1 1/2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού βανίλια
  • 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι με το ρυζάλευρο, το baking powder, τη baking soda, το κακάο και τη βανίλια
  • Σε άλλο μπολ, χτυπάς το ελαιόλαδο με τα αβγά και τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτεις το γάλα και τη λιωμένη μπανάνα και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
  • Ενώνεις τα δύο μείγματα και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν ένα. Γεμίζεις τις φόρμες, αφού τις στρώσεις με καραμελόχαρτα και τις τοποθετείς στο φούρνο.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά.

Read More

And More