Συνταγή για κέικ κολοκυθιού με παπαρουνόσπορο

1 ώρα και 35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα αφράτο κέικ με καλοκαιρινή γεύση από… κολοκυθάκια για να συνοδεύσεις τον καφέ σου!

Συστατικά

  • 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 3/4 κουτ. του γλυκού baking soda
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 1/2 φλιτζάνια τριμμένο κολοκυθάκι
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ. της σούπας παπαρουνόσπορος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και αλείφεις με λίγο λάδι μια φόρμα για κέικ.
  • Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι με το baking powder, την baking soda και το αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το κολοκύθι με τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο και τη βανίλια. Προσθέτεις το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον παπαρουνόσπορο.
  • Ενώνεις το μείγμα αλευριού με εκείνο του κολοκυθιού και ανακατεύεις καλά τα υλικά.
  • Περιχύνεις το μείγμα στη φόρμα, ψήνεις για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μοιράζεις σε κομμάτια.

Read More

And More