Συνταγή για κεκάκια καρότου με τυρί κρέμα

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ατομικά carrot cakes με τυρί κρέμα για μοναδική γεύση. Δεν θα σταματήσεις στο πρώτο!

Συστατικά

  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 μεγάλα αβγά ολόκληρα
  • 70 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 150 γρ. καρότο, τριμμένο
  • 100 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. της σούπας μοσχοκάρυδο
  • (για το topping): 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. τυρί κρέμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μίξερ ή μία κουζινομηχανή, χτυπάς το βούτυρο και τη ζάχαρη, για να αφρατέψει το μείγμα σου.
  • Προσθέτεις τα αβγά, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζεις να χτυπάς σε μέτρια ένταση, μέχρι το μείγμα σου να “δέσει” και να ομογενοποιηθεί.
  • Αμέσως μετά, προσθέτεις το καρότο και τα αμύγδαλα. Χτυπάς, μέχρι να προκύψει το τελικό σου μείγμα.
  • Βουτυρώνεις ελαφρά 8 φόρμες για μάφιν και περιχύνεις το μείγμα σου.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύεις το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη, μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και το απελευθερώνεις σε κάθε κεκάκι, μόλις ψηθεί.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More