Συνταγή για νηστίσιμα τρουφάκια με χαλβά

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η εποχή του χαλβά ξεκινά! Αν σου αρέσει η γεύση του αλλά δεν θες να χαλάσεις τη σιλουέτα σου, μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις ως βασικό υλικό για τα πιο νόστιμα τρουφάκια. 

Συστατικά

  • 1/4 του φλιτζανιού ταχίνι
  • 1/4 του φλιτζανιού λιωμένη σοκολάτα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο αμύγδαλο
  • 2/3 του φλιτζανιού χουρμάδες
  • 1 κουτ. της σούπας σπόροι chia
  • 2 κουτ. της σούπας τριμμένη καρύδα
  • 2 κουτ. της σούπας σουσάμι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων χτυπάς τους χουρμάδες μέχρι να λιώσουν. Προσθέτεις το ταχίνι, το τριμμένο αμύγδαλο, το κακάο και τους σπόρους chia.
  • Μόλις το μείγμα σου ομογενοποιηθεί, παίρνεις με ένα κουτάλι και σχηματίζεις μικρές μπάλες πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Σε δύο μικρά διαφορετικά μπολάκια, αδειάζεις την τριμμένη καρύδα και το σουσάμι. Περνάς κάθε τρουφάκι από τα μείγματα αυτά και μεταφέρεις στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Read More

And More