Συνταγή για πανακότα πορτοκάλι στο ποτήρι

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία ελαφρά πειραγμένη πανακότα με τη δροσερή νότα πορτοκαλιού να την κάνει ακόμα πιο εθιστική.

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
  • 4 κουτ. της σούπας σιρόπι Αγαύης
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 3 κουτ. της σούπας σιρόπι Αγαύης
  • 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι κανέλα
  • 4 φύλλα μέντας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε ένα μικρό κατσαρολάκι, αναμειγνύεις το χυμό πορτοκαλιού και το σιρόπι Αγαύης. Βράζεις ανακατεύοντας για 5 λεπτά σε μέτρια ένταση.
  • Γεμίζεις δύο γυάλινα ποτήρια με το μείγμα σου μέχρι τη μέση, τα σκεπάζεις με μία μεμβράνη και αφήνεις στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα ζεσταίνεις το γάλα και διαλύεις μέσα σε αυτό το υπόλοιπο σιρόπι Αγαύης. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά. Βράζεις σε ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά και αφήνεις σε κλειστό μάτι για 10 λεπτά.
  • Αναμειγνύεις στα ποτήρια με τον χυμό πορτοκαλιού και μεταφέρεις στο ψυγείο για 40 λεπτά.

Read More

And More